Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Süllő roston patisszonba töltött lecsóval, sült burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg süllőfilé
  • 4 db kis patisszon
  • 5 db paradicsom
  • 2 db kaliforniai paprika (piros és sárga)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. kapor
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dkg mangalicazsír
  • 2 dkg őrölt paprika
  • só, bors

Elkészítési mód:
A süllőt felszeleteljük, megsózzuk, és hűtőbe rakjuk. A burgonyát megpucoljuk, és egészben enyhén sós vízben megfőzzük, a süllővel, a keresztbe kettévágott, belsejétől megtisztított patisszonokkal együtt rostlapon megsütjük. Közben elkészítjük a lecsót: a hagymát karikákra, a paprikákat hosszába vágjuk, zsíron lepirítjuk, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, a finomra aprított kaprot, sóval, borssal ízesítjük, majd őrölt pirospaprikával meghintjük, összekeverjük, és fedő alatt puhára pároljuk. A sült halat esztétikusan, a sült burgonyával, a patisszonba töltött lecsóval, kaporral és paradicsomrózsával díszítve kínáljuk.
 

Süllőfilé 0,6 kg 3670 Ft/kg 2200 Ft.
Patiszon 1,2 kg 299 Ft/kg 358 Ft.
Paradicsom 0,5 kg 249 Ft/kg 125 Ft.
Kaliforniai paprika 0,4 kg 899 Ft/kg 360 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 179 Ft/kg 18 Ft.
Kapor 1 cs. 99 Ft/cs 99 Ft.
Burgonya 0,8 kg 149 Ft/kg 119 Ft.
Mangalicazsír 0,05 kg 1198 Ft/kg 60 Ft.
Őrölt paprika 0,02 kg 3100 Ft/kg 62 Ft.
       
      3401 Ft: 4  =  850  Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben