Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Citromos harcsaderék káposztás metélttel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg harcsafilé
  • 30 dkg szélesmetélt tészta
  • 2 db citrom
  • fél fej káposzta
  • 2 ek. olaj
  • őrölt kömény
  • egy csipet só, cukor, bors

Elkészítési mód:

A halat besózzuk, majd kevés olajban mindkét oldalát pirosra sütjük. Sütés közben citrom levével locsoljuk. Közben a káposztafejet megtisztítjuk, kettévágjuk, lereszeljük, besózzuk és kb. 30 percig állni hagyjuk. Azután kinyomkodjuk és a levét félrerakjuk. Olajon a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a káposztát, majd a levével felöntjük, sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk, barnára pirítjuk, és összekeverjük az enyhén sós vízben megfőzött, majd lecsurgatott tésztával. Köretként tálaljuk a káposztás metéltet a citrommal díszített hal mellé.
 

 

Harcsafilé 0,8 kg 2499 Ft/kg 1999 Ft.
Szélesmetélt 0,3 kg 758 Ft/kg 227 Ft.
Citrom 0,15 kg 799 Ft/kg 120 Ft.
Káposzta 0,7 kg 149 Ft/kg 105 Ft.
Olaj 0,1 l 349 Ft/l 35 Ft.
       
      2486 Ft: 4  =  620  Ft/fő