Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Kapros garnélarák malomkerékkel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 30 dkg malomkerék tészta
  • 30 dkg garnélarák
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 cs. kapor
  • 10 dkg fekete olívabogyó
  • 1 dl tejszín

Elkészítési mód:

Az olívabogyót és a fokhagymát karikákra, a kaprot finomra vágjuk. A garnélarákot megmossuk, vajon megpároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az olívabogyót és a kaprot, sóval ízesítjük, tejszínnel felöntjük és rövid idő alatt krémesre főzzük. Közben a tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük a rákraguval. Kaporral díszítve, forrón tálaljuk.
 

 

Malomkerék tészta 0,3 kg 899 Ft/kg 269 Ft.
Garnélarák 0,3 kg 4995 Ft/kg 1498 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1300 Ft/kg 26 Ft.
Vaj 0,05 kg 1590 Ft/kg 79 Ft.
Kapor 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft.
Fekete olívabogyó 0,1 kg 1909 Ft/kg 190 Ft.
Tejszín 0,1 l 876 Ft/l 88 Ft.
       
      2249 Ft: 4  =  560  Ft/fő