Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Szarvas gerincfilé mézben karamellizált gyümölcsökkel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg szarvas gerincfilé
  • 50 dkg fehérszőlő
  • 30 dkg fekete szeder
  • 30 dkg ribizli
  • 50 dkg alma
  • 10 dkg méz

Páclé:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 cs. kakukkfű
  • 1 cs. rozmaring
  • só, szemes bors

Elkészítési mód:

A húst felszeleteljük, edénybe rakjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és a fűszereket. Enyhén sós, fűszeres lében egy forralás után, 48 órán át hűtőben tárolva érleljük. Fogyasztás előtt a húst kiszedjük a pácléből, rostlapon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Közben mézben karamellizáljuk a gyümölcsöket, tálalásnál köretként kínáljuk a pirított zsemleszeletre tálalt hús mellé.

 

Szarvas gerincfilé 0,6 kg 3999 Ft/kg 2399 Ft.
Fehérszőlő 0,5 kg 449 Ft/kg 225 Ft.
Fekete szeder 0,3 kg 1500 Ft/kg 450 Ft.
Ribizli 0,3 kg 1500 Ft/kg 450 Ft.
Alma 0,5 kg 189 Ft/kg 95 Ft.
Méz 0,1 kg 1999 Ft/kg 199 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 199 Ft/kg 30 Ft.
       
      3848 Ft: 4  =  960  Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben