Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Bőrén sült lazac tejszínes-sajtos masnitésztával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg lazacfilé
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 dl olívaolaj
  • 2 db. citrom

A körethez:
(4 személyre)

  • 30 dkg masnitészta
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor zellerzöld
  • 20 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 dl tejszín
  • 2 db citrom
  • 1 ek. olívaolaj


Elkészítési mód:
A halszeleteket meglocsoljuk a 2 citrom levével, sóval bedörzsöljük, majd letakarjuk papírtörlővel. (Sütés előtt a nedvességet felitatjuk a halról.) Egy teflonserpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd bőrös felével lefelé beletesszük a lazacszeleteket. Ne rázogassuk, hagyjuk, hogy a bőre ropogósra piruljon. Ezután hozzáadjuk az 5 dkg vajat, majd lassú tűzön tovább hevítjük. Ha a vaj már habzik, locsoljuk meg vele a halszeletet. A bőrén sült lazacot nem kell megfordítani. A tésztát enyhén sós, olajos vízben megfőzzük. A maradék vajat felhevítjük, hozzáadjuk a finomra vágott zellerzöldjét, megszórjuk reszelt sajttal, felöntjük tejszínnel, krémesre főzzük, majd összekeverjük a tésztával. Citrommal és zellerlevéllel díszítve, reszelt sajttal meghintve, köretként tálaljuk a lazac mellé.
 

lazacfilé 0,80 kg 4721 Ft/kg 3777 Ft.
vaj 0,1 kg 1400 Ft/kg 140 Ft.
olívaolaj 0,05 l 1499 Ft/l 75 Ft.
citrom 0,5 kg 999 Ft/kg 450 Ft.
masnitészta 0,30 kg 998 Ft/kg 300 Ft.
zellerzöld 1 cs. 119 Ft/cs. 119 Ft.
parmezán sajt 0,2 kg 3599 Ft/kg 720 Ft.
tejszín 0,1 l 718 Ft/l 72 Ft.
       
      5653 Ft: 4 = 1415 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben