Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Egészben sült szűzpecsenye vajban párolt zöldségekkel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg sertésszűz
  • 2 ek. mustár
  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg brokkoli
  • 2 db sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. olaj
  • őrölt majoránna, kakukkfű, só

Elkészítési mód:
A mustárt összekeverjük a fűszerekkel és bedörzsöljük vele a húst. Forró olajban, körben forgatva kérget pirítunk rá, majd lassú tűzőn készre sütjük. Derékra szeletelve tálaljuk az enyhén sós vízben ressre főtt, vajban megpárolt, rózsáira szedett karfiollal és brokkolival, valamint a karikákra vágott sárgarépával.

Sertés szűzérme 0,8 kg 2099 Ft/kg 1680 Ft.
Olaj 0,05 l 349 Ft/l 18 Ft.
Mustár 0,05 kg 599 Ft/kg 30 Ft.
Karfiol 0,2 kg 399 Ft/kg 80 Ft.
Brokkoli 0,2 kg 798 Ft/kg 160 Ft.
Sárgarépa 0,2 kg 199 Ft/kg 40 Ft.
Vaj 0,05 kg 1600 Ft/kg 80 Ft.
       
      2088 Ft:  =   520 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben