Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Rozmaringos-fokhagymás libacomb ludaskásával, libatepertővel

Rozmaringos-fokhagymás libacomb (700 kcal/fő)
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 8 db libacomb
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek. libazsír
  • 1 cs. friss rozmaring


Elkészítési mód:
A libacombok mindkét oldalát jól besózzuk, olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a tört fokhagymát, a rozmaringot és a vöröshagymát. Fedő alatt fél fövésig pároljuk, ezután a fűszeres léből kivesszük, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk libazsírral, és előmelegített sütőben, kb.180 °C-on pirosra sütjük.

 


Márton-napi ludaskása (400 kcal/fő)
Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg libaaprólék
  • 15 dkg libazúza
  • 15 dkg libaszív
  • 15 dkg pecsenye libamáj
  • 30 dkg jázminrizs
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 2 szál rozmaring
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 cs. kapor
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • szemes bors, só

Elkészítési mód:
Az aprólékot, a belsőségeket és a zöldségeket megtisztítjuk, jól átmossuk, beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, majd a darabolt fokhagymával, sóval, borssal és a friss zöldfűszerekkel ízesítjük. Egy forralás után lassú tűzön, kb. 3 óra alatt puhára főzzük. A kész levest leszűrjük, az aprólékokról lefejtjük a húst, és a belsőségekkel, a zöldségekkel együtt felaprózzuk. Közben a levesbe belerakjuk a rizst, állandó kevergetés mellett puhára főzzük, hozzáadjuk az aprólékokat, összekeverjük, összepároljuk, konyharuhával lefedjük, majd fedővel hermetikusan lezárjuk. 10-15 perc múlva köretként tálaljuk a libacombok mellé.


Libatepertő (450 kcal/fő)

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg bőrös húsos libaháj
  • tej

A díszítéshez:

  • 2 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring

Elkészítési mód:
A tisztított hájat felkockázzuk, egy lábosba rakjuk, kevés vízzel felöntjük, alacsony hőfokon sütjük, amikor zsírt engedett, lemerjük róla. Állandó kevergetés mellett tovább sütjük, (vigyázni kell, nehogy odaégjen), majd kevés tejet öntünk rá, és aranybarnára pirítjuk, azután leszűrjük, félre rakjuk, sóval meghintjük, összerázzuk. Az elkészült libatepertőt fokhagymával, rozmaringgal és lilahagymával díszítve szervírozzuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben