Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sólet libamellel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 40 dkg füstölt libamell
  • 30 dkg fehérbab
  • 4 db tojás
  • 10 dkg libazsír
  • 10 dkg gersli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • őrölt pirospaprika
  • só, bors


Elkészítési mód: A babot és a libamellet két órán keresztül hideg vízben áztatjuk. A zsíron a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel. Hozzátesszük a füstölt húsokat, a babot, a gerslit, és még annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje. Egy forralás után 2 óráig lassú tűzön főzzük. Beletesszük a megmosott tojásokat, és fedővel letakarva sütőbe tesszük, pár óráig hagyjuk egyenletesen sülni. Héjától a tojásokat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és a húst felszeleteljük. Esztétikusan tálaljuk.

Füstölt libamell 0,4 kg 2299 Ft/kg 920 Ft.
Tojás 4 db 30 Ft/db 120 Ft.
Libazsír 0,1 kg 1490 Ft/kg 150 Ft.
Fehérbab 0,3 kg 887 Ft/kg 266 Ft.
Gersli 0,1 kg 482 Ft/kg 48 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 169 Ft/kg 25 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1499 Ft/kg 30 Ft.
       
      1559 Ft: 4 = 390 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben