foetel Sólet libamellel

Hozzávalók:
(4 személyre)

40 dkg füstölt libamell

30 dkg fehérbab

4 db tojás

10 dkg libazsír

10 dkg gersli

1 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

őrölt pirospaprika

só, bors


Elkészítési mód:

A babot és a libamellet két órán keresztül hideg vízben áztatjuk. A zsíron a hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel. Hozzátesszük a füstölt húsokat, a babot, a gerslit, és még annyi vizet öntünk hozzá, hogy jól ellepje. Egy forralás után 2 óráig lassú tűzön főzzük. Beletesszük a megmosott tojásokat, és fedővel letakarva sütőbe tesszük, pár óráig hagyjuk egyenletesen sülni. Héjától a tojásokat megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és a húst felszeleteljük. Esztétikusan tálaljuk.

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben