Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sült füstölt tarja rántott rózsákkal

Hozzávalók:
(4 főre)

  • 80 dkg füstölt sertéstarja
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg brokkoli
  • 40 dkg karfiol
  • 2 db tojás
  • 2 ek. liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 0,5 dl olaj
  • só, bors

Elkészítési mód: A füstölt tarját egészben edénybe rakjuk, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a darabolt fokhagymát, és egy forralás után lassú tűzön félig megfőzzük. Tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, és puhára sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Közben a rózsákat enyhén sós vízben félig megfőzzük, lecsepegtetjük. Lisztben, enyhén sós felvert tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk, forró olajban aranybarnára sütjük. A tarját felszeleteljük, köretként tálaljuk mellé a rántott rózsákat.

 

Füstölt sertéstarja 0,8 kg 1349 Ft/kg 1079 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1699 Ft/kg 34 Ft.
Brokkoli 0,4 kg 398 Ft/kg 160 Ft.
Karfiol 0,4 kg 499 Ft/kg 200 Ft.
Tojás 2 db 30 Ft/db 60 Ft.
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Zsemlemorzsa 0,15 kg 318 Ft/kg 46 Ft.
Olaj 0,05 l 349 Ft/l 18 Ft.
       
      1605 Ft: 4 = 400 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben