Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Töltött rántott szelet Ádi módra egészben sült burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 0,8 kg sertéskarajfilé
  • 0,3 kg füstöltcsülök-filé
  • 0,2 kg reszelt sajt
  • 0,1 kg vöröshagyma
  • 0,1 l tejföl
  • 3 db tojás
  • 0,05 kg liszt
  • 0,2 kg zsemlemorzsa
  • 1 kg burgonya
  • olaj a sütéshez

Elkészítési mód:
A hagymát megdinszteljük, a megfőtt, filézett füstölt csülköt felkockázzuk, a reszelt sajttal, egy tojással és egy pohár tejföllel összekeverjük, sóval ízesítjük. A filézett karajt 8 szeletre vágjuk, vékonyra klopfoljuk, a felvert tojással a széleit megkenjük, a közepére a tölteléket ráhelyezzük, majd feltekerjük. Azután lisztben, tojásban, zsemlemorzsában megforgatjuk (egy rudat formálunk belőle) forró olajban aranybarnára sütjük, majd éles késsel hosszában kettévágjuk. Egészben főtt, majd forró olajban sült, kettévágott burgonyával, paradicsommal díszítve, legyező formában tálaljuk.

 

Sertéskaraj filé 0,8 kg 1239 Ft/kg 991 Ft.
Füstölt csülök 0,3 kg 890 Ft/kg 267 Ft.
Reszelt sajt 0,2 kg 1369 Ft/kg 274 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 199 Ft/kg 20 Ft.
Tejföl 0,1 l 573 Ft/l 57 Ft.
Tojás 3 db 30 Ft/db 90 Ft.
Liszt 0,05 kg 169 Ft/kg 8 Ft.
Zsemlemorzsa 0,2 kg 318 Ft/kg 64 Ft.
Burgonya 1 kg 219 Ft/kg 219 Ft.
       
      1990 Ft: 4 = 500 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben