Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tiszacsegei harcsapaprikás kapros túrós csuszával

Hozzávalók:
(4 főre)

  • 80 dkg harcsafilé
  • 50 dkg halaprólék
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 3 db zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 db paradicsom
  • 30 dkg csuszatészta
  • 1 cs. kapor
  • 15 dkg túró
  • 3 dkg őrölt pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

Elkészítési mód:
A halakat megtisztítjuk, kifilézzük, és besózva félrerakjuk. A szalonnát, a paprikát, a hagymát, a meghámozott paradicsomot apró kockákra vágjuk. A bográcsban a szalonnát lassú tűzön megsütjük, majd félretesszük. Azután a szalonna zsírjában a hagymát, a paprikát és a halaprólékot lesütjük, meghintjük őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, felöntjük 1 l vízzel, sóval, borssal ízesítjük és minimum 2 órán keresztül, állandó keverés mellett krémesre főzzük, majd leszűrjük. Belerakjuk a harcsaszeleteket, és kb. 15 - 20 perc alatt puhára főzzük, tejföllel dúsítjuk. Közben enyhén sós vízben a csuszatésztát kifőzzük, lecsurgatjuk, összekeverjük a túróval és a tejföllel. A harcsapaprikás mellé köretként kínáljuk, tálalásnál megszórjuk sült szalonnával és finomra vágott kaporral.

 

Harcsafilé 0,8 kg 2719 Ft/kg 2175 Ft.
Halaprólék 0,5 kg 1299 Ft/kg 650 Ft.
Füstölt szalonna 0,2 kg 1199 Ft/kg 240 Ft.
Zöldpaprika 0,2 kg 699 Ft/kg 140 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 169 Ft/kg 25 Ft.
Paradicsom 0,2 kg 599 Ft/kg 120 Ft.
Csusza tészta 0,3 kg 798 Ft/kg 239 Ft.
Kapor 1 cs. 119 Ft/cs 119 Ft.
Túró 0,15 kg 898 Ft/kg 135 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,03 kg 2999 Ft/kg 90 Ft.
Tejföl 0,2 l 449 Ft/kg 90 Ft.
       
      4023 Ft: 4 = 1005 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben