Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Pulykamell vadrizzsel és roston sült zöldségekkel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg pulykamell
  • 30 dkg vadrizs
  • 1 fej hagyma
  • 1 db cukkini
  • 1 cs. spárga
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 1 db fehér paprika
  • 2 ek. olívaolaj


Elkészítési mód:

A pulykamellet egészben megsózzuk, a héjától megtisztított, karikára vágott hagymával megszórjuk, azután alufóliába tekerjük, előmelegített sütőben, 200 ⁰C-on 20 percig pároljuk, majd a fóliából kibontjuk, és 150 ⁰C-on aranybarnára sütjük. A vadrizst 1 l enyhén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatjuk. A zöldségeket rostlapon roppanósra pirítjuk. Tálalásnál a sült húst egyenlő részekre felszeleteljük, formával kiöntjük a vadrizst és esztétikusan mellétesszük a sült zöldségeket.
 

Pulykamell 0,6 kg 1649 Ft/kg 990 Ft.
Vadrizs 0,3 kg 998 Ft/kg 299 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 169 Ft/kg 24 Ft.
Cukkini 0,6 kg 699 Ft/kg 420 Ft.
Spárga 1 cs. 399 Ft/cs. 399 Ft.
Kaliforniai paprika 0,2 kg 899 Ft/kg 180 Ft.
Fehér paprika 0,15 kg 699 Ft/kg 105 Ft.
Olívaolaj 0,05 l 1199 Ft/l 60 Ft.
       
      2477 Ft: 4 = 620 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben