Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Borjúkaraj filé gombás lecsóval, egészben sült burgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg borjúkaraj filé
  • 80 dkg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 3 szál friss rozmaring
  • 2 db paradicsom
  • 3 db zöldpaprika
  • 20 dkg gombafej
  • 2 dl olívaolaj
  • 1 dkg őrölt pirospaprika
  • szemes bors, só

 

Elkészítési mód:
A borjúkaraj filét jól besózzuk, olívaolajjal bekenjük, lábasba rakjuk, körbe kérget pirítunk. A darabolt fokhagymát, a rozmaringot, a szemes borsot és a petrezselyemzöldet hozzáadjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és félpuhára pároljuk. A karajt kivesszük, a levet leszűrjük és félrerakjuk. A burgonyát enyhén sós vízben egészben megfőzzük. A húst és a burgonyát tepsibe rakjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és 150 °C-os előmelegített sütőben szép pirosra sütjük, közben a borjúkarajt a félretett húslével locsolgassuk. Közben a kockára vágott hagymát olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a szeletelt zöldpaprikát és a gombafejeket, zsírjára sütjük, belerakjuk a héjától leforrázott paradicsomot, őrölt pirospaprikával meghintjük, sóval ízesítjük és készre főzzük. Köretként tálaljuk a borjúkaraj mellé. Újhagymával, rozmaringgal, finomra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.

 

Borjúkaraj filé gombás lecsóval, egészben sült burgonyával   (4 személyre)  
       
Borjúkaraj filé 0,8 kg 3498 Ft/kg 2798 Ft.
Burgonya 0,8 kg 219 Ft/kg 175 Ft.
Vöröshagyma 0,3 kg 199 Ft/kg 60 Ft.
Fokhagyma 0,03 kg 1899 Ft/kg 57 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/kg 99 Ft.
Paradicsom 0,2 kg 699 Ft/kg 140 Ft.
Zöldpaprika 0,2 kg 699 Ft/cs 140 Ft.
Gomba 0,2 kg 699 Ft/kg 140 Ft.
Olívaolaj 0,2 l 1490 Ft/l 300 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,01 kg 2990 Ft/kg 30 Ft.
       
      3939 Ft: 4 = 985 Ft/fő