foetel Petrezselyemmel fűszerezett húsgolyók

Hozzávalók:
(4 személyre)

60 dkg darált sertéscomb

10 dkg darált kolozsvári szalonna

2 gerezd fokhagyma

2 db tojás

3 db zsemle

10 dkg zsemlemorzsa

3 cs. petrezselyemzöld

1 tk. őrölt pirospaprika

4 dl olaj (sütéshez)

só, bors


Elkészítési mód:

A zsemléket felszeletejük, egy tálba tesszük és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet kinyomkodjuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, a zsemlemorzsát, a fűszereket, azután jól összekeverjük. Hozzáadjuk a darált húst, a darált kolozsvári szalonnát, a felvert tojásokat, és összegyúrjuk. Ha nem elég kemény, tegyünk még bele zsemlemorzsát. Egy tálcára kiöntjük a zsemlemorzsát, a húsmasszából golyókat készítünk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Menet közben forró olajban a húsgolyókat aranybarnára sütjük. Igény szerint retekkel, paradicsommal, uborkával, paprikával, hagymával tálaljuk és fogyasztjuk.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben