Hozzávalók:
(4 személyre)
60 dkg darált sertéscomb
10 dkg darált kolozsvári szalonna
2 gerezd fokhagyma
2 db tojás
3 db zsemle
10 dkg zsemlemorzsa
3 cs. petrezselyemzöld
1 tk. őrölt pirospaprika
4 dl olaj (sütéshez)
só, bors
Elkészítési mód:A zsemléket felszeletejük, egy tálba tesszük és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet kinyomkodjuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, a zsemlemorzsát, a fűszereket, azután jól összekeverjük. Hozzáadjuk a darált húst, a darált kolozsvári szalonnát, a felvert tojásokat, és összegyúrjuk. Ha nem elég kemény, tegyünk még bele zsemlemorzsát. Egy tálcára kiöntjük a zsemlemorzsát, a húsmasszából golyókat készítünk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Menet közben forró olajban a húsgolyókat aranybarnára sütjük. Igény szerint retekkel, paradicsommal, uborkával, paprikával, hagymával tálaljuk és fogyasztjuk.