Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Petrezselyemmel fűszerezett húsgolyók

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg darált sertéscomb
  • 10 dkg darált kolozsvári szalonna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 3 db zsemle
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3 cs. petrezselyemzöld
  • 1 tk. őrölt pirospaprika
  • 4 dl olaj (sütéshez)
  • só, bors


Elkészítési mód:
A zsemléket felszeletejük, egy tálba tesszük és annyi langyos vizet öntünk rá, hogy ellepje. Addig hagyjuk a vízben amíg megszívja magát, majd a felesleges vizet kinyomkodjuk, hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát és petrezselyemzöldet, a zsemlemorzsát, a fűszereket, azután jól összekeverjük. Hozzáadjuk a darált húst, a darált kolozsvári szalonnát, a felvert tojásokat, és összegyúrjuk. Ha nem elég kemény, tegyünk még bele zsemlemorzsát. Egy tálcára kiöntjük a zsemlemorzsát, a húsmasszából golyókat készítünk, zsemlemorzsában megforgatjuk. Menet közben forró olajban a húsgolyókat aranybarnára sütjük. Igény szerint retekkel, paradicsommal, uborkával, paprikával, hagymával tálaljuk és fogyasztjuk.
 

Darált sertéscomb 0,6 kg 1099 Ft/kg 660 Ft.
Kolozsvári szalonna 0,1 kg 1379 Ft/kg 138 Ft.
Fokhagyma 0,03 kg 1399 Ft/kg 42 Ft.
Tojás 2 db 30 Ft/db 60 Ft.
Zsemle 3 db 15 Ft/db 45 Ft.
Zsemlemorzsa 0,1 kg 398 Ft/kg 40 Ft.
Petrezselyemzöld 3 cs. 99 Ft/cs 297 Ft.
Olaj 0,4 l 379 Ft/l 151 Ft.
       
      1433 Ft: 4 = 360 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben