Sült oldalas vajban párolt karfiollal

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg sertésoldalas
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 fej karfiol
  • 10 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors


Elkészítési mód:
A besózott oldalast egészben kör alakban húsvillával összetűzzük a két végénél, majd madzaggal összekötözzük, a csontok között V alakúra bevágjuk, mint egy koronát. Egy lábasba beleállítjuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, darabolva hozzáadjuk a fokhagymát, a vöröshagymát, sóval, borssal ízesítjük, és félpuhára főzzük. Lecsurgatjuk, tepsibe rakjuk, olajjal meglocsoljuk, majd előmelegített sütőben 150 °C-on szép barnára sütjük. A kötöző madzagot levágjuk, és a hústűt kihúzzuk belőle. A karfiolt rózsáira szedjük, enyhén sós vízben félpuhára főzzük, vajon megpároljuk és köretként tálaljuk a sült oldalas közé.
 

Sertésoldalas 0,8 kg 1549 Ft/kg 1240 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1699 Ft/kg 34 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 169 Ft/kg 17 Ft.
Karfiol 1 db 399 Ft/db 399 Ft.
Vaj 0,1 kg 1750 Ft/kg 175 Ft.
       
      1865 Ft: 4 = 465 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben