Hozzávalók:
(4 személyre)
- 60 dkg sertéscomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 kis fej vöröshagyma
- 40 dkg tavaszi zöldség mix (mirelit)
- 2 ek. olívaolaj
- 1 dkg őrölt pirospaprika
- só, bors
- Párolt rizs
Hozzávalók:
(4 személyre)
- 32 dkg rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. olaj
- só
Elkészítési mód:
A húst, a vöröshagymát kockákra, a fokhagymát karikákra vágjuk , majd a paradicsomot leforrázzuk, és a héját lehúzzuk. A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, majd zsírjára sütjük. Állandó kevergetés mellett kevés folyadék hozzáadásával félpuhára pároljuk, azután belerakjuk a zöldségeket és készre főzzük. Közben a rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát és addig főzzük, amíg a rizs puha lesz, konyharuhával és fedővel hermetikusan lezárjuk, kb. 20 percig állni hagyjuk, a hagymát kivesszük belőle és a ragu mellé formázva tálaljuk, ízlésesen díszítjük.
Sertéscomb | 0,6 kg | 1050 Ft/kg | 630 Ft. |
Fokhagyma | 0,02 kg | 1899 Ft/kg | 38 Ft. |
Paradicsom | 0,15 kg | 698 Ft/kg | 105 Ft. |
Vöröshagyma | 0,3 kg | 149 Ft/kg | 45 Ft. |
Tavaszi zöldség mix | 0,4 kg | 849 Ft/kg | 340 Ft. |
Olívaolaj | 0,05 l | 1865 Ft/l | 93 Ft. |
Őröl pirospaprika | 0,01 kg | 1999 Ft/kg | 19 Ft. |
Rizs | 0,32 kg | 299 Ft/kg | 96 Ft. |
1366 Ft: 4 = 340 Ft/fő |