Tavaszi sertésragu párolt rizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg sertéscomb
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 40 dkg tavaszi zöldség mix (mirelit)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 dkg őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • Párolt rizs

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 32 dkg rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj

Elkészítési mód:
A húst, a vöröshagymát kockákra, a fokhagymát karikákra vágjuk , majd a paradicsomot leforrázzuk, és a héját lehúzzuk. A hagymát olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a húst, a fokhagymát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, borssal ízesítjük, majd zsírjára sütjük. Állandó kevergetés mellett kevés folyadék hozzáadásával félpuhára pároljuk, azután belerakjuk a zöldségeket és készre főzzük. Közben a rizst olajon üvegesre pirítjuk, felöntjük 8 dl vízzel, sóval ízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát és addig főzzük, amíg a rizs puha lesz, konyharuhával és fedővel hermetikusan lezárjuk, kb. 20 percig állni hagyjuk, a hagymát kivesszük belőle és a ragu mellé formázva tálaljuk, ízlésesen díszítjük.
 

Sertéscomb 0,6 kg 1050 Ft/kg 630 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1899 Ft/kg 38 Ft.
Paradicsom 0,15 kg 698 Ft/kg 105 Ft.
Vöröshagyma 0,3 kg 149 Ft/kg 45 Ft.
Tavaszi zöldség mix 0,4 kg 849 Ft/kg 340 Ft.
Olívaolaj 0,05 l 1865 Ft/l 93 Ft.
Őröl pirospaprika 0,01 kg 1999 Ft/kg 19 Ft.
Rizs 0,32 kg 299 Ft/kg 96 Ft.
       
      1366 Ft: 4 = 340 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben