Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sajtos vega rakott burgonya

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg burgonya
  • 1 db kis fej vöröshagyma
  • 8 db tojás
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt
  • 0,5 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 2 ek. olívaolaj
  • só, bors


Elkészítési mód:
A héjában megfőtt burgonyát hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, héjától megtisztítjuk. A hagymát kockára, a burgonyát, a tojást karikákra vágjuk és a sajtot lereszeljük. A hagymát olívaolajon megpirítjuk, azután összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal és sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát kétfelé osztjuk, egyik felét egyenletesen elterítjük a vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsi aljára, majd rátesszük a karikára vágott főtt tojást, leöntjük a sajtos tejföl felével, lefedjük a megmaradt burgonyával, azután egyenletesen elkenjük rajta a maradék sajtos tejfölt. Előmelegített sütőben 200 °C-on szép világosbarnára sütjük. Tálalásnál kockákra vágjuk, tejföllel meglocsoljuk és petrezselyemzöldjével díszítjük.
 

Burgonya 0,8 kg 185 Ft/kg 148 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 169 Ft/kg 25 Ft.
Tojás 8 db 30 Ft/db 240 Ft.
Tejföl 0,3 l 542 Ft/l 162 Ft.
Trappista sajt 0,2 kg 1299 Ft/kg 260 Ft.
Tej 0,05 l 169 Ft/kg 9 Ft.
Vaj 0,02 kg 1499 Ft/l 30 Ft.
Zsemlemorzsa 0,05 kg. 250 Ft/kg 12 Ft.
Olívaolaj 0,05 l 1399 Ft/l 70 Ft.
       
      956 Ft: 4 =240 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben