topbar
fejlec01

foetel Sajtos vega rakott burgonya

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg burgonya

1 db kis fej vöröshagyma

8 db tojás

3 dl tejföl

20 dkg trappista sajt

0,5 dl tej

2 dkg vaj

1 ek. zsemlemorzsa

2 ek. olívaolaj

só, bors


Elkészítési mód:

A héjában megfőtt burgonyát hagyjuk hűlni, majd meghámozzuk. A tojásokat keményre főzzük, héjától megtisztítjuk. A hagymát kockára, a burgonyát, a tojást karikákra vágjuk és a sajtot lereszeljük. A hagymát olívaolajon megpirítjuk, azután összekeverjük a tejföllel, a reszelt sajttal és sóval, borssal ízesítjük. A burgonyát kétfelé osztjuk, egyik felét egyenletesen elterítjük a vajjal kikent és zsemlemorzsával megszórt tepsi aljára, majd rátesszük a karikára vágott főtt tojást, leöntjük a sajtos tejföl felével, lefedjük a megmaradt burgonyával, azután egyenletesen elkenjük rajta a maradék sajtos tejfölt. Előmelegített sütőben 200 °C-on szép világosbarnára sütjük. Tálalásnál kockákra vágjuk, tejföllel meglocsoljuk és petrezselyemzöldjével díszítjük.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben