foetel Tárkonnyal fűszerezett harcsarudak retekkrémmel steakburgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

80 dkg harcsafilé

1 cs. friss tárkony

2 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

1 dkg őrölt pirospaprika

2 db tojás

10 dkg zsemlemorzsa

80 dkg burgonya

2 cs. retek

2 dl joghurt

1 cs. petrezselyemzöld

só, bors

olaj (sütéshez)


Elkészítési mód:

A harcsafilét leturmixoljuk a finomra vágott fokhagymával, hagymával és a friss tárkonnyal, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük. A halpépet összegyúrjuk a tojással és a zsemlemorzsával, egy deszkán egyenletesen elterítjük, 8X3 cm-s rudakra osztjuk, majd egyenként vizes tenyérrel henger alakúra formáljuk. Bő olajban aranybarnára pirítjuk. Közben a burgonyát héjától megtisztítjuk, hasábra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük és forró olajban kisütjük. A retket finomra vágjuk, leturmixoljuk, összekeverjük a sóval ízesített joghurttal, és petrezselyemzölddel megszórjuk. A steakburgonyát lilahagymával, koktélparadicsommal díszítve köretként tálaljuk a harcsarudak és a retekkrém mellé.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben