Hozzávalók:
(4 személyre)
80 dkg harcsafilé
1 cs. friss tárkony
2 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 dkg őrölt pirospaprika
2 db tojás
10 dkg zsemlemorzsa
80 dkg burgonya
2 cs. retek
2 dl joghurt
1 cs. petrezselyemzöld
só, bors
olaj (sütéshez)
Elkészítési mód:A harcsafilét leturmixoljuk a finomra vágott fokhagymával, hagymával és a friss tárkonnyal, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük. A halpépet összegyúrjuk a tojással és a zsemlemorzsával, egy deszkán egyenletesen elterítjük, 8X3 cm-s rudakra osztjuk, majd egyenként vizes tenyérrel henger alakúra formáljuk. Bő olajban aranybarnára pirítjuk. Közben a burgonyát héjától megtisztítjuk, hasábra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük és forró olajban kisütjük. A retket finomra vágjuk, leturmixoljuk, összekeverjük a sóval ízesített joghurttal, és petrezselyemzölddel megszórjuk. A steakburgonyát lilahagymával, koktélparadicsommal díszítve köretként tálaljuk a harcsarudak és a retekkrém mellé.