Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tárkonnyal fűszerezett harcsarudak retekkrémmel, steakburgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg harcsafilé
  • 1 cs. friss tárkony
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 dkg őrölt pirospaprika
  • 2 db tojás
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 80 dkg burgonya
  • 2 cs. retek
  • 2 dl joghurt
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • só, bors
  • olaj (sütéshez)


Elkészítési mód:

A harcsafilét leturmixoljuk a finomra vágott fokhagymával, hagymával és a friss tárkonnyal, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával ízesítjük. A halpépet összegyúrjuk a tojással és a zsemlemorzsával, egy deszkán egyenletesen elterítjük, 8X3 cm-s rudakra osztjuk, majd egyenként vizes tenyérrel henger alakúra formáljuk. Bő olajban aranybarnára pirítjuk. Közben a burgonyát héjától megtisztítjuk, hasábra vágjuk, enyhén sós vízben megfőzzük és forró olajban kisütjük. A retket finomra vágjuk, leturmixoljuk, összekeverjük a sóval ízesített joghurttal, és petrezselyemzölddel megszórjuk. A steakburgonyát lilahagymával, koktélparadicsommal díszítve köretként tálaljuk a harcsarudak és a retekkrém mellé.
 

Harcsafilé 0,8 kg 2990 Ft/kg 2392 Ft.
Tárkony 1 cs. 119 Ft/cs. 119 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1799 Ft/kg 36 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 89 Ft/kg 14 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,01 kg 2740Ft/kg 27 Ft.
Tojás 2 db 30 Ft/db 60 Ft.
Zsemlemorzsa 0,1 kg 250 Ft/kg 25 Ft.
Burgonya 0,8 kg 195 Ft/kg 156 Ft.
Retek 2 cs. 149 Ft/cs 298 Ft.
Joghurt 0,2 l 575 Ft/l 115 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs 99 Ft.
       
      3341 Ft: 4 = 835 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben