Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tárkonyos malackaraj baconbe tekert spárgával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg bőrös malackarajfilé
  • 1 cs. friss tárkony
  • 60 dkg zöldspárga
  • 20 dkg szeletelt baconszalonna
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj

 

Elkészítési mód:

A filézett egész bőrös malackarajt sóval és az összevágott tárkonnyal bedörzsöljük, a bőrét kockázzuk, alufóliára helyezzük, olajjal meglocsoljuk, becsomagoljuk, tepsibe rakjuk, 2 dl vízzel felöntjük, és 250 °C-os előmelegített sütőben kb. 45 percig pároljuk. Azt követően kicsomagoljuk az alufóliából, és 200 °C-on aranybarnára sütjük. Közben a spárgát enyhén sós vízben 15 percig főzzük, majd betekerjük a bacon szalonnával és vajon megpároljuk. Köretként tálaljuk a felszeletelt malacsült mellé.
 

Bőrös malackarajfilé 0,8 kg 1890 Ft/kg 1512 Ft.
Tárkony 1 cs. 119 Ft/cs. 119 Ft.
Zöldspárga 0,6 kg 800 Ft/kg 480 Ft.
Baconszalonna 0,2 kg 2948 Ft/kg 589 Ft.
Vaj 0,05 kg 1600 Ft/kg 80 Ft.
Olaj 0,05 l 369 Ft/l 18 Ft.
       
      2798 Ft: 4 = 700 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben