Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Snidlinges erdei gombás harcsaragu garnélarákkal, metélttésztával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 50 dkg afrikai harcsafilé
  • 30 dkg konyhakész garnélarák
  • 20 dkg erdei gomba
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. snidling
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek. liszt
  • 30 dkg metélttészta


Elkészítési mód:

A harcsát, az erdei gombát kockákra, a vöröshagymát, a snidlinget finomra, a fokhagymát karikákra vágjuk, és a zöldborsót héjából kifejtjük. Vajon megpároljuk a hagymát, a fokhagymát, az erdei gombát, majd hozzáadjuk a harcsát és a garnélákat, sóval ízesítjük. 10 perc párolás után hozzáadjuk a zöldborsót, majd liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük vízzel és rövid idő alatt készre főzzük. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a metélttésztát, lecsurgatjuk, és esztétikusan, snidlinggel díszítve köretként tálaljuk a ragu mellé.

 

Snidlinges erdei gombás harcsaragu garnélarákkal, metélttésztával (4 személyre)
       
Afrikai harcsafilé 0,5 kg 2599 Ft/kg 1300 Ft.
Garnélarák 0,3 kg 3995 Ft/kg 1198 Ft.
Erdei gomba 0,2 kg 1800 Ft/kg 360 Ft.
Zöldborsó 0,25 kg 700 Ft/kg 175 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 159 Ft/kg 16 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1799 Ft/kg 36 Ft.
Snidling 1 cs. 119 Ft/cs. 119 Ft.
Vaj 0,05 kg 1600 Ft/kg 80 Ft.
Finomliszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Metélttészta 0,3 kg 1195 Ft/kg 359 Ft.
       
      3651 Ft: 4 = 910 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben