Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Harcsaderék tepertős-tejfölös túrós csuszával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg harcsaderék
  • 30 dkg lebbencstészta
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg túró
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 db citrom
  • 2 ek. olaj
  • 1 tubus majonéz


Elkészítési mód:

A harcsát felszeleteljük, besózzuk, kevés olajon megsütjük. Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, lecsepegtetjük, majd összekeverjük a tejföllel és a túróval. Menet közben a kockára vágott kolozsvári szalonnát ropogósra sütjük. Tálalásnál a túrós csuszát meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a tepertővel, azután köretként kínáljuk a majonézzel, citrommal díszített harcsaderék mellé.

 

Harcsaderék 0,8 kg 2190 Ft/kg 1752 Ft.
Lebbencstészta 0,3 kg 790 Ft/kg 237 Ft.
Tejföl 0,2 l 543Ft/l 108 Ft.
Kolozsvári szalonna 0,1 kg 1990 Ft/kg 199 Ft.
Túró 0,2 kg 1109 Ft/kg 222 Ft.
Citrom 0,1 kg 699 Ft/kg 70 Ft.
Olaj 0,05 l 349 Ft/l 18 Ft.
Majonéz 1 tub. 369 Ft/tub. 369 Ft.
       
      2975 Ft: 4 = 745 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben