Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Csirkecombok vajban párolt zöldborsóval, snidlinges metélttel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg csirke alsócomb
  • 1 kg zöldborsó
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg metélt tészta
  • 1 cs. snidling
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A csirkecombokat enyhén sós, borsos vízben egy forralásig előfőzzük, majd tepsire helyezzük, és 180 °C-on pirosra sütjük. A zöldborsót héjából kifejtjük, azután vajon megpároljuk, sóval ízesítjük. A metéltet enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A csirkecombokra a zöldborsót ráöntjük, majd köretként kínáljuk a finomra vágott snidlinggel megszórt metélt tésztával.
 

Csirke alsócomb 1 kg 499 Ft/kg 499 Ft.
Zöldborsó 1 kg 699 Ft/kg 699 Ft.
Vaj 0,1 kg 1400 Ft/kg 140 Ft.
Metélt tészta 0,3 kg 1195 Ft/kg 359 Ft.
Snidling 1 cs. 149 Ft/cs 149 Ft.
       
      1846 Ft: 4 = 460 Ft/fő