Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Tárkonyos borjúszelet bundázott hagymakarikákkal, hercegnőburgonyával

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 80 dkg borjúcomb
  • 1 cs. tárkony
  • 1 ek. olaj
  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg vaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A borjúcombból 4 szeletet vágunk, sóval, borssal, finomra vágott tárkonnyal meghintjük, enyhén kiklopfoljuk, majd egyenként fóliába tekerjük, tepsibe rakjuk, kevés folyadékkal felöntjük, és 200 °C-on 30 percig pároljuk, majd a fóliából kibontjuk, kevés olajjal meglocsoljuk, és 200 °C-on készre sütjük. Közben a héjától megtisztított burgonyát jól átmossuk, kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Miután langyosra hűlt, hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgáját, a reszelt sajtot, az olvasztott vajat, és botmixerrel krémesre pépesítjük. A dresszingzsákba csillagcsövet teszünk, belerakjuk a burgonyakrémet, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe kiadagoljuk. 200 °C-os előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, és a bundázott hagymakarikákkal együtt köretként tálaljuk a hús mellé.


Bundázott hagymakarikák
Hozzávalók:

  • (4 személyre)
  • 4 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg liszt
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj (sütéshez)

 

Elkészítési mód:
A hagymát héjától megtisztítjuk, egyforma vastagságú karikákra vágjuk. A tojást, a tejet, a lisztet habverővel krémesre keverjük, sóval ízesítjük, belemártjuk a hagymakarikákat, majd megforgatjuk a zsemlemorzsában, és forró olajban pirosra sütjük. Szalvétára kiszedjük, felitatjuk az olajat.

 

Megnevezés Mennyiség Egységár Összesen
       
Tárkonyos borjúcomb bundázott hagymakarikákkal, hercegnőburgonyával  (4 személyre)
       
Borjúcomb 0,8 kg 3000 Ft/kg 2400 Ft.
Tárkony 1 cs. 149 Ft/cs 49 Ft.
Burgonya 0,6 kg 129 Ft/kg 77 Ft.
Reszelt sajt 0,1 kg 1599 Ft/kg 160 Ft.
Vaj 0,05 kg 1300 Ft/kg 65 Ft.
Tojás 3 db 30 Ft/db 90 Ft.
Tejföl 0,1 kg 482 Ft/kg 48 Ft.
Vöröshagyma 0,5 kg 179 Ft/kg 90 Ft.
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Tej  0,05 l 179 Ft/l 9 Ft.
Zsemlemorzsa 0,2 kg 370 Ft/kg 74 Ft.
Olaj 0,2 l 389 Ft/l 78 Ft.
       
      3148 Ft: 4 = 785 Ft/fő
       
    Ebéd ára: 785 Ft.

  

A finom ebédet zárjuk egy vitamindús, ízlés szerint válogatott gyümölcstállal!

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben