Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Kolbásszal töltött pulykamell káposztás cvekkedlivel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 60 dkg pulykamell filé
  • 30 dkg főzőkolbász
  • 40 dkg csuszatészta
  • 1 fej fehérkáposzta
  • 2 ek. cukor
  • 3 ek. olaj
  • só, bors, őrölt kömény

 

Elkészítési mód:
A pulykamellet éles késsel szétnyitjuk, majd folpackon keresztül kiklopfoljuk, sóval meghintjük. A kiterített húst alufóliára helyezzük, rátesszük a héjától megtisztított főzőkolbászt, feltekerjük, és alufóliába becsomagoljuk. Tepsibe helyezzük, 2 dl vízzel felöntjük, és előmelegített sütőben 200 °C fokon, 20 perc alatt készre pároljuk, azután kibontjuk a fóliából és 5 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd éles késsel felszeleteljük. Közben enyhén sós vízben a tésztát kifőzzük, lecsurgatjuk. A káposztafejet megtisztítjuk, kettévágjuk, lereszeljük, besózzuk és kb. 30 percig állni hagyjuk. Kinyomkodjuk, a levét félre rakjuk. Olajon a cukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a káposztát, majd a levével felöntjük, sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Fedő alatt megpároljuk, barnára pirítjuk és összekeverjük a tésztával. Köretként tálaljuk a felszeletelt töltött hús mellé.

Pulykamell filé 0,6 kg 1779 Ft/kg 1067 Ft.
Főzőkolbász 0,3 kg 590 Ft/kg 177 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 149 Ft/kg 15 Ft.
Csuszatészta 0,4 kg 798 Ft/kg 319 Ft.
Fehérkáposzta 0,8 kg 199 Ft/kg 159 Ft.
Cukor 0,05 kg 259 Ft/kg 13 Ft.
Olaj 0,1 l 349 Ft/l 35 Ft.
       
      1785 Ft: 4 = 445 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben