topbar
fejlec01

foetel Sült csirkecomb vajban párolt póréhagymás spenóttal

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg csirke alsócomb

30 dkg spenótlevél

1 db póréhagyma

30 dkg rizs

10 dkg reszelt sajt

1 db vöröshagyma

5 dkg vaj

2 ek. olaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal és vízzel, majd 150 °C-on pirosra sütjük. A spenótleveleket leforrázzuk, és a karikákra vágott póréhagymával együtt megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben a rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom, pergős rizst kapunk. Sajttal megszórva köretként tálaljuk a vajban párolt póréhagymás spenóttal a csirkecombok mellé.
 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben