Hozzávalók:
(4 személyre)
1 kg csirke alsócomb
30 dkg spenótlevél
1 db póréhagyma
30 dkg rizs
10 dkg reszelt sajt
1 db vöröshagyma
5 dkg vaj
2 ek. olaj
só, bors
Elkészítési mód:
A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal és vízzel, majd 150 °C-on pirosra sütjük. A spenótleveleket leforrázzuk, és a karikákra vágott póréhagymával együtt megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben a rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom, pergős rizst kapunk. Sajttal megszórva köretként tálaljuk a vajban párolt póréhagymás spenóttal a csirkecombok mellé.