foetel Sült csirkecomb vajban párolt póréhagymás spenóttal

Hozzávalók:
(4 személyre)

1 kg csirke alsócomb

30 dkg spenótlevél

1 db póréhagyma

30 dkg rizs

10 dkg reszelt sajt

1 db vöröshagyma

5 dkg vaj

2 ek. olaj

só, bors

 

Elkészítési mód:

A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal és vízzel, majd 150 °C-on pirosra sütjük. A spenótleveleket leforrázzuk, és a karikákra vágott póréhagymával együtt megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben a rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom, pergős rizst kapunk. Sajttal megszórva köretként tálaljuk a vajban párolt póréhagymás spenóttal a csirkecombok mellé.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben