Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Sült csirkecomb vajban párolt póréhagymás spenóttal, sajtos rizzsel

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg csirke alsócomb
  • 30 dkg spenótlevél
  • 1 db póréhagyma
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. olaj
  • só, bors

 

Elkészítési mód:
A csirkecombokat megtisztítjuk, sóval bedörzsöljük, tepsibe rakjuk, meglocsoljuk kevés olajjal és vízzel, majd 150 °C-on pirosra sütjük. A spenótleveleket leforrázzuk, és a karikákra vágott póréhagymával együtt megpároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Közben a rizst olajon üvegesre pirítjuk, majd felöntjük 1 l vízzel, sóval beízesítjük, egészben belerakjuk a tisztított vöröshagymát, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Az edényt konyharuhával letakarjuk, majd fedővel hermetikusan lezárjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, így a rizs fölszívja a nedvességet. A hagymát kivesszük belőle, s végül egy nagyon finom, pergős rizst kapunk. Sajttal megszórva köretként tálaljuk a vajban párolt póréhagymás spenóttal a csirkecombok mellé.
 

Csirke alsócomb 1 kg 799 Ft/kg 799 Ft.
Rizs 0,3 kg 299 Ft/kg 90 Ft.
Reszelt sajt 0,1 kg 1399 Ft/kg 140 Ft.
Spenótlevél 0,3 kg 1299 Ft/kg 390 Ft.
Vöröshagyma 0,2 kg 179 Ft/kg 36 Ft.
Póréhagyma 1 db 40 Ft/db 40 Ft.
Vaj 0,05 kg 1400 Ft/kg 70 Ft.
       
      1565 Ft: 4 =   390 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben