Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Jérce aprólék leves brokkolival

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 20 dkg brokkoli
  • 30 dkg jérceaprólék
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 db sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. vágott petrezselyemzöld
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors


Elkészítési mód:
A kockákra vágott hagymát, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát olajon megpároljuk. Belerakjuk a jól megtisztított és bő vízzel átmosott aprólékot. Zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel (stauboljuk), jól összekeverjük, azután 1 l vízzel felöntjük. Sóval, borssal ízesítjük. A bennelévőket puhára főzzük, hozzáadjuk a brokkolit és erős lángon 10 perc alatt a levest készre főzzük. Forrón tálaljuk, majd simára kevert tejföllel meglocsoljuk és meghintjük finomra vágott friss petrezselyemzölddel.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben