Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Citromos céklaleves árpagyöngyével

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)

  • 1 kg vegyes csont
  • 2 db sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 60 dkg cékla
  • 20 dkg árpagyöngy
  • 2 db citrom
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • pár szem egész bors

 

Elkészítési mód:

A csontokat leforrázzuk, jól átmossuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, ha felforrt, az első levet leöntjük róla. A csontokat ismét felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldségeket, sóval, szemes borssal ízesítjük, majd egy forralás után lassú tűzön, kb. 2 órán keresztül gyöngyöztetve főzzük, azután leszűrjük. Héjától megtisztítjuk a céklát, kockára vágjuk, belerakjuk a csontlébe és puhára főzzük. Közben az előző nap hideg vízbe beáztatott árpagyöngyét enyhén sós vízben megfőzzük, és betétként kínáljuk a céklaleveshez. Citrommal ízesítve, petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.
 

Vegyes csont 1 kg 299Ft/kg 299 Ft.
Sárgarépa 0,3 kg 109 Ft/kg 33 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 109 Ft/kg 17 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 899 Ft/kg 9 Ft.
Cékla 0,6 kg 249 Ft/kg 150 Ft.
Árpagyöngy 0,2 kg 482 Ft/kg 96 Ft.
Citrom 0,2 kg 599 Ft/kg 120 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 159 Ft/cs 159 Ft.
       
      883 Ft: 4 = 220 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben