Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Sajtleves finommetélttel

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 5 dkg parmezánsajt
  • 10 dkg ementáli
  • 1 kg vegyes csont
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 10 dkg finommetélt
  • pár szem egész bors

Elkészítési mód:

A csontokat leforrázzuk, majd jól átmossuk. 1,5 liter vízben feltesszük főni, ha felforr lehabozzuk, belerakjuk a hozzávalókat. Beleszórjuk a pár szem egész borsot és sóval ízesítjük. Lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 2-3 óráig főzzük. A csontlevest leszűrjük, a zöldségeket összekockázzuk. A leszűrt levest visszatesszük a tűzhelyre, beleszórjuk a reszelt ementálit és a parmezán sajtot. 10 percig forraljuk és közben habverővel simára keverjük, addig amíg a sajtok el nem olvadnak benne. Menet közben a finommetéltet 1 dl enyhén sós vízben megfőzzük és belerakjuk a kockákra vágott zöldségekkel együtt a sajtlevesbe. Forrón tálaljuk és finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintjük.
  

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben