Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Magyaros „erőleves”

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 50 dkg szürkemarha bélszín
  • 20 dkg mangalica császárszalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 db fehér paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyemgyökér
  • 1 kis fej zeller
  • 40 dkg burgonya
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg mangalicazsír
  • 1 kk. őrölt kömény
  • só, bors


Elkészítési mód:

A szürkemarha bélszínt, a szalonnát, a hagymát, a fehér paprikát, a paradicsomot, a zöldségeket, a tisztított burgonyát kockákra, a petrezselyemzöldet és a fokhagymát finomra vágjuk. Egy lábasban zsíron megpirítjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát, megdinszteljük, belerakjuk a húst, a fehér paprikát, a héjától megtisztított, forrázott paradicsomot és a zúzott fokhagymát. Zsírjára piritjük, hozzáadjuk a burgonyát és a zöldségeket, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sóval, borssal, őrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük 1,5 l vízzel, majd lassú tűzön készre főzzük. Forrón tálaljuk, aki szereti csípős paprikával erőt adhat neki.
 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben