Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Gulyásleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre)(650 kcal/fő)

 

  • 50 dkg marhalábszár
  • 5 dkg zsír
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 50 dkg burgonya
  • 3 dkg őrölt pirospaprika
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • só, bors

 

Elkészítési mód:

A marhalábszárat, a megtisztított burgonyát, a paradicsomot (előtte mártsuk forró vízbe és húzzuk le a héját), a zöldpaprikát kockákra, a fokhagymát szeletekre, a hagymát és a petrezselyemzöldet finomra vágjuk. A hagymát zsíron megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, sóval, borssal ízesítjük, őrölt pirospaprikával meghintjük, egy keverés után hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a petrezselyemzöldjét és a fokhagymát, majd zsírjára pirítjuk. Kevés folyadék hozzáadásával, állandó kevergetés mellett, lassú tűzön pörköltet készítünk. Felöntjük 1 l vízzel, hozzáadjuk a burgonyát, majd egy forralás után kanállal beleszaggatjuk a lisztből és a tojásból kikevert, sóval ízesített tésztát, és készre főzzük. Paprikával díszítve, forrón tálaljuk.
 

Marhalábszár 0,5 kg 2099 Ft/kg 1050 Ft.
Zsír 0,05 kg 556 Ft/kg 28 Ft.
Vöröshagyma 0,1 kg 159 Ft/kg 16 Ft.
Zöldpaprika 0,2 kg 899 Ft/kg 180 Ft.
Paradicsom 0,2 kg 399 Ft/kg 80 Ft.
Fokhagyma 0,02 kg 1499 Ft/kg 30 Ft.
Tojás 2 db 50 Ft./db 100 Ft.
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Burgonya 0,5 kg 199 Ft/kg 100 Ft.
Őrölt pirospaprika 0,03 kg 2 796 Ft/kg 84 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 119 Ft./ cs. 119 Ft.
       
      1795 Ft./4=  450 Ft./fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben