Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Kapros zöldbabkrémleves pirított mandulával

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 50 dkg zöldbab
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 csomó friss kapor
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 1 ek. olívaolaj
  • só, bors


Elkészítési mód:

Vajon megpároljuk a zöldbabot, a finomra vágott újhagymát és kaprot. 1 l vízzel felöntjük, és kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Sóval, borssal beízesítjük. Botmixerrel pürésítjük, 10 percig tovább főzzük és közvetlenül a tálalás előtt tojássárgájával simára kevert tejföllel krémesítjük. Olajon a mandulaszeleteket megpirítjuk és meghintjük a krémlevest.