topbar
fejlec01

Húsgombóc leves Ádi módra

Hozzávalók:
(4 személyre)
(300 kcal/fő)

 

Csontlé

1 kg vegyes csont

2 db sárgarépa

2 db petrezselyemgyökér

1 kis fej zeller

1 kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 cs. petrezselyemzöld

egész bors

 

Húsgombóc:

5 dkg darált marhahús

5 dkg darált császárszalonna

5 dkg darált sertésszűzérme

5 dkg búzadara

1 db tojás

3 db friss bazsalikomlevél

1 cs. petrezselyemzöld

1 gerezd fokhagyma

1 kis fej vöröshagyma

1 ek. olaj

só, bors, ételízesítő

 

Elkészítési mód:

Csontleves:

A csontokat leforrázzuk, majd 1,5l vízben feltesszük főni, ha felforrt, lehabozzuk, belerakjuk a hozzávalókat, szemes borssal és sóval ízesítjük, lassú tűzön, gyöngyöztetve kb. 3 óráig főzzük.

Húsgombóc:

A hagymát, a bazsalikomleveleket, a petrezselyem zöldjét, a fokhagymát finomra vágjuk, forró olajon enyhén megpirítjuk, összekeverjük a darált húsokkal, a búzadarával, a tojással, majd összegyúrjuk, sóval, borssal, ízesítjük. 30 percig hűtőben pihentetjük, azután egyenlő húsgombócokat formálunk belőle. Közben a csontlevest leszűrjük, belerakjuk a húsgombócokat, és alacsony hőfokon, kb. 30 perc alatt készre főzzük. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintve forrón tálaljuk.
 

 

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben