Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Erdei gyümölcs krémleves

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 20 dkg szeder
  • 20 dkg ribizli
  • 20 dkg málna
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek. liszt
  • 2 db tojás
  • egy csipet só


Elkészítési mód:

A gyümölcsöket megtisztítjuk, 2 dl vízzel felöntjük, kb. 10-15 percig főzzük, azután botmixerrel turmixoljuk. Beízesítjük cukorral és egy csipet sóval. 6 dl vízzel felöntjük, felforraljuk és simára kevert lisztes tejföllel behabarjuk. A tojásokat felütjük, különválasztjuk a sárgáját a fehérjétől. A sárgáját hozzáadjuk a forrásban lévő leveshez és simára keverjük. Menet közben két evőkanál cukorból és a tojásfehérjéből kemény habot készítünk, azután kanállal beleszaggatjuk a forrásban lévő levesbe. Lehűtve, hidegen fogyasztjuk. Tálalásnál mentalevéllel díszítjük.