Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Feliratkozás hírlevélre

Név:
E-mail cím:*
E-mail cím újra:*

Fásy TV a youtub-on

Fásy konyha - levesek

Burgonya krémleves pirított baconszalonnával

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

Hozzávalók: (4 személyre)

 

  • 60 dkg burgonya
  • 5 dkg bacon szalonna
  • 1 szál zellerzöld
  • 1 csomó újhagyma
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. liszt
  • só, bors


Elkészítési mód:

A burgonyát megtisztítjuk és enyhén sós vízben megfőzzük. Az újhagymát apróra, a zellerzöldet finomra vágjuk. Vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a főtt burgonyához. Botmixerrel pépesítjük, 8 dl vízzel felöntjük és felforraljuk. Sóval, borssal ízesítjük. Simára kevert lisztes tejföllel behabarjuk. 10-15 perc alatt készre főzzük. Menet közben a bacon szalonnát olajon megpirítjuk és tálalásnál a krémleves tetejére tesszük. Sült szalonnás olívaolajjal meglocsoljuk.