Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Karalábépüréleves kolozsvári szalonnával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (350 kcal/fő)

  • 60 dkg karalábé
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 cs. bazsalikomlevél
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • só, bors

 

Elkészítési mód:
A karalábét megtisztítjuk, kockára a bazsalikomlevelet pedig finomra vágjuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Felöntjük 8 dl vízzel, sóval-borssal ízesítjük, puhára főzzük és botmixerrel krémesítjük. Közben a kolozsvári szalonnát négy szeletre vágjuk, bevagdaljuk, azután megsütjük. A forró levest sült szalonnával és bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.
 

 

Karalábé 0,6 kg 499 Ft/kg 300 Ft.
Olívaolaj 0,03 l 1299 Ft/l 39 Ft.
Bazsalikomlevél 1 cs. 249 Ft/cs 249 Ft.
Kolozsvári szalonna 0,2 kg 1499 Ft/kg 300 Ft.
       
      888 Ft: 4 = 220 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben