Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Marhahúsleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (250 kcal/fő)

 

  • 30 dkg marhacomb
  • 5 db sárgarépa
  • 5 db petrezselyemgyökér
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 fél zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • só, egész szemes bors
  • 10 dkg eperlevél


Elkészítési mód:
A marhacombot jól átmossuk, egészbe egy fazékba tesszük, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a vizet leöntjük róla. A tisztított zöldségeket hozzáadjuk, felöntjük 2 l vízzel, sóval, szemes borssal ízesítjük, azután felforraljuk és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 3-4 órán keresztül készre főzzük. Menet közben az eperlevelet kifőzzük. A levest leszűrjük, a húst kockákra vágjuk és forrón eperlevéllel tálaljuk, petrezselyemzölddel díszítjük.

Marhacomb 0,3 kg 1980 Ft/kg 594 Ft.
Sárgarépa 0,3 kg 299 Ft/kg 90 Ft.
Petrezselyemgyökér 0,3 kg 799 Ft/kg 240 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs 99 Ft.
Zeller 0,3 kg 379 Ft/kg 114 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 159 Ft/kg 24 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1499 Ft/kg 15 Ft.
Paradicsom 0,1 kg 349 Ft/kg 35 Ft.
Eperlevél 0,1 kg 1345 Ft/kg 135 Ft.
       
      1346 Ft: 4 = 335 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben