Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Bableves gazdagon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (460 kcal/ fő)

  •  
  • 10 dkg lencse
  • 10 dkg bab
  • 1 pár virsli
  • 10 dkg parasztkolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 db citrom


Elkészítési mód:
A hagymát, a petrezselyemzöldet, a fokhagymát finomra, a kolbászt, a virslit, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret karikákra vágjuk, majd olívaolajon az egészet megdinszteljük a virsli kivételével, belerakjuk a lencsét és a babot, 1 l vízzel felöntjük, sóval és citromlével ízesítjük. Egy forralás után lassú tűzön puhára főzzük. A tejfölt a liszttel simára keverjük és behabarjuk a levest, hozzáadjuk a virslit és rövid ideig tovább főzzük. Forrón tálaljuk, a tetejét tejföllel meglocsoljuk és tetszés szerint díszítjük.
 

Lencse 0,1 kg 698 Ft/kg 70 Ft.
Bab 0,1 kg 798 Ft/kg 80 Ft.
Virsli 0,1 kg 999 Ft/kg 100 Ft.
Parasztkolbász 0,1 kg 1399 Ft/kg 140 Ft.
Vöröshagyma 0,15 kg 159 Ft/kg 24 Ft.
Sárgarépa 0,1 kg 299 Ft/kg 30 Ft.
Petrezselyemgyökér 0,1 kg 999 Ft/kg 100 Ft.
Fokhagyma 0,01 kg 1499 Ft/kg 15 Ft.
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs 99 Ft.
Tejföl 0,1 kg 648 Ft/kg 65 Ft.
Liszt 0,05 kg 155 Ft/kg 8 Ft.
Olívaolaj 0,05 l 1399 Ft/l 70 Ft.
Citrom 0,1 kg 899 Ft/kg 90 Ft.
       
      891 Ft: 4 = 220 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben