Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Diós zellerkrémleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (320 kcal/ fő)

 

 

  • 1 db zeller
  • 20 dkg burgonya
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl tejszín
  • 1 ek. dióolaj
  • 1 ek. olívaolaj
  • 10 dkg tört dió


Elkészítési mód:

Olívaolajon megpároljuk a héjától megtisztított, kockára vágott zellert, burgonyát, a zúzott fokhagymát, sóval ízesítjük, 8 dl vízzel felöntjük és készre főzzük. Utána tejszínnel dúsítjuk és botmixerrel krémesítjük. Forrón tálaljuk, majd a dióolajon megpirított dióval megszórjuk és petrezselyemzölddel díszítjük.

Zeller 1 db 299 Ft/db 299 Ft
Burgonya 0,2 kg 249 Ft/kg 50 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 999 Ft/kg 10 Ft
Tejszín 0,05 l 538 Ft/l 27 Ft
Dióolaj 0,03 l 6800 Ft/l 204 Ft
Olívaolaj 0,03 l 1299 Ft/l 39 Ft
Tört dió 0,1 kg 2000 Ft/kg 200 Ft
       
      829 Ft: 4 = 205 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben