Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Zöldséges jércehúsleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (320 kcal/ fő)

 

  • 50 dkg jérceaprólék
  • 20 dkg jércemellfilé
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fél zellergumó
  • 5 db sárgarépa
  • 5 db petrezselyemgyökér
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 kis fej karfiol
  • 20 dkg zöldbab
  • só, egész szemes bors


Elkészítési mód:
A jércemellet és az aprólékot fazékba tesszük, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a vizet leöntjük róla. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, a tisztított vörös- és fokhagymát, a zellergumót. Felöntjük 1,5 l vízzel, sóval, szemes borssal ízesítjük, azután felforraljuk, és lassú tűzön gyöngyöztetve kb. 1 órán keresztül főzzük. Beletesszük a megtisztított, felaprított zöldségeket valamint a zöldborsót, és további 1 óra alatt készre főzzük. Leszűrjük, és a kockára vágott jércemellfilével, valamint a zöldségekkel a levest forrón tálaljuk.

Jérceaprólék 0,5 kg 949 Ft/kg 475 Ft
Jércemellfilé 0,2 kg 2399 Ft/kg 480 Ft
Sárgarépa 0,3 kg 329 Ft/kg 99 Ft
Petrezselyemgyökér 0,3 kg 1499 Ft/kg 450 Ft
Zölborsó 0,1 kg 999 Ft/kg 100 Ft
Karfiol 1 fej 399 Ft/fej 399 Ft
Zöldbab 0,2 kg 880 Ft/kg 176 Ft
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft
Zellergumó 0,5 db 309 Ft/db 154 Ft
Vöröshagyma 0,15 kg 169 Ft/kg 25 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft
       
      2470 Ft: 4 = 615 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben