Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Gyöngytyúk húsleves

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (280 kcal)

 

  • 80 dkg gyöngytyúk
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg petrezselyemgyökér
  • 15 dkg zeller
  • 1 cs. zellerzöld
  • 15 dkg zöldborsó
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg csigatészta
  • só, szemes bors


Elkészítési mód:

A jól megtisztított gyöngytyúkot átmossuk, nagyobb fazékba beletesszük, és vízzel felöntjük. Egy forralás után a levet leöntjük róla. A fazekat kiöblítjük, visszarakjuk a gyöngytyúkot, újból felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket a zöldborsó kivételével. Egy forralás után sóval, szemes borssal ízesítjük, lassú tűzön gyöngyöztetve, kb. 3 óra alatt puhára főzzük, azután leszűrjük. A főtt zöldségeket és a húst összevágjuk, a menet közben kifőzött csigatésztával, a zöldborsóval együtt tálkába rakjuk, majd forró levessel felöntjük. Finomra vágott petrezselyemzöldjével meghintve kínáljuk.
 

Gyöngytyúk 0,8 kg 2669 Ft/kg 2 135 Ft
Sárgarépa 0,2 kg 329 Ft/kg 66 Ft
Petrezselyemgyökér 0,2 kg 1299 Ft/kg 260 Ft
Zeller  0,15 kg 399 Ft/kg 60 Ft
Zellerzöld 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft
Zöldborsó 0,15 kg 899 Ft/kg 135 Ft
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft
Vöröshagyma 0,15 kg 229 Ft/kg 34 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft
Csigatészta 0,15 kg 995 Ft/kg 149 Ft
       
      3050 Ft: 4 = 760 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben