Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Tejfölös-zöldséges lencseleves pusztakolbásszal

Olvasóink értékelése: 5 / 5

Csillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktívCsillag aktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (460 kcal/fő)

  • 20 dkg lencse
  • 15 dkg pusztakolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 dl tejföl
  • 2 ek. olívaolaj

 

Elkészítési mód:
A finomra vágott hagymát, petrezselyemzöldet és a fokhagymát olívaolajon enyhén megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt, a kockákra vágott petrezselyemgyökeret, a sárgarépát, azután belerakjuk az előző nap beáztatott lencsét és sóval ízesítjük. Fedő alatt, rövid ideig megpároljuk, felöntjük 1 l vízzel, és puhára főzzük. Forrón, tejföllel meglocsolva, petrezselyemzölddel meghintve tálaljuk.

 

Lencse 0,2 kg 698 Ft/kg 140 Ft
Pusztakolbász 0,15 kg 1499 Ft/kg 225 Ft
Vöröshagyma 0,15 kg 239 Ft/kg 36 Ft
Sárgarépa 0,15 kg 329 Ft/kg 49 Ft
Petrezselyemgyökér 0,1 kg 1399 Ft/kg 140 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 1299 Ft/kg 13 Ft
Petrezselyemzöld 1 cs. 99 Ft/cs. 99 Ft
Tejföl 0,1 kg 603 Ft/kg 60 Ft
Olívaolaj 0,05 l 1399 Ft/l 70 Ft
       
      832 Ft: 4 = 210 Ft/fő


 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben