Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Halleves gazdagon

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Hozzávalók:
(4 személyre) (480 kcal/ fő)

  •  
  • 50 dkg pontyaprólék
  • 20 dkg szeletelt tengeri halfilé
  • 15 dkg tisztított, nyers garnélarák
  • 20 dkg fésűkagyló
  • 20 dkg zöldkagyló
  • 1 fej kínai kel
  • 3 ek. friss korianderzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 cs. menta
  • 1 cs. citromfű
  • 1 ek. olaj


Elkészítési mód:
A pontyaprólékot átmossuk, a fokhagymát finomra, a hagymát karikákra vágjuk. Olajon felhevítjük a fokhagymát és a hagymát, majd hozzáadjuk a halaprólékot, a mentát, a korianderzöldet és a citromfüvet, sóval ízesítjük, 1,5 liter vízzel felöntjük, lassú tűzön két óra alatt készre főzzük, majd leszűrjük. A kész hallevesbe belerakjuk a kínai kelt, a tengeri halat, a kagylókat és a garnélákat, azután egy forralás alatt lassú tűzön 10-15 perc alatt készre főzzük. Forrón, esztétikusan tálaljuk.

Zöldkagyló 0,2 kg 2500 Ft/kg 500 Ft
Fésűkagyló 0,2 kg 1680 Ft/kg 336 Ft
Garnélarák 0,15 kg 4305 Ft/kg 720 Ft
Tengeri halfilé 0,2 kg 895 Ft/kg 179 Ft
Ponty aprólék 0,5 kg 890 Ft/kg 445 Ft
Kínai kel 1 fej 299 Ft/db 299 Ft
Korianderzöld 0,02 kg 13950 Ft/kg 279 Ft
Fokhagyma 0,01 kg 999 Ft/kg 10 Ft
Vöröshagyma 0,1 kg 299 Ft/kg 30 Ft
Menta 1 cs. 199 Ft/cs 199 Ft
Citromfű 1 cs. 199 Ft/cs 199 Ft
       
      3196 Ft: 4 = 800 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben