topbar
fejlec01

desszert Karamellás torta

Hozzávalók:
(10 személyre)

A tésztához:

8 tojás
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg holland kakaópor

A krémhez:

2 cs. karamellás puding
5 dl tej
1 ek. zselatin
5 dkg margarin
5 dkg porcukor

A tetejére:

10 dkg kristálycukor
3 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej

Elkészítési mód:

A tészta hozzávalóit megfelezzük, és kétféle piskótát készítünk úgy, hogy az egyikbe nem teszünk kakaóport. A tésztákat külön-külön kivajazott, kilisztezett, tapadásmentes kapcsos tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Amíg a tészta hűl, a krémhez állandó kevergetés mellett a tejben a pudingport és a zselatint felfőzzük, majd hozzákeverjük a porcukorral habosra felvert margarint, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémet kétfelé osztjuk, és egyenletesen elkenjük mind a két tortalapon. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen, majd a tortaformát lecsatoljuk róla, és egymásra helyezzük úgy, hogy a kakaós piskóta alul legyen. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük tejjel, és hozzáadjuk a tojással simára elkevert lisztet. Ha elolvad a karamell és kezd sűrűsödni, meglocsoljuk vele a torta tetejét, az oldalát pedig meghintjük kakaóporral. Szervírozásig hűtőszekrénybe tesszük.

Hivatalos Facebook

 

termelői kosár hu

blikklogo

 

 

 

topbar

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Előételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Levesek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Főételek

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor.

Desszertek

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben