Hozzávalók:
(10 személyre)
A tésztához:
8 tojás
25 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 cs. sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
5 dkg holland kakaópor
A krémhez:
2 cs. karamellás puding
5 dl tej
1 ek. zselatin
5 dkg margarin
5 dkg porcukor
A tetejére:
10 dkg kristálycukor
3 dkg liszt
1 tojás
2 dl tej
Elkészítési mód:
A tészta hozzávalóit megfelezzük, és kétféle piskótát készítünk úgy, hogy az egyikbe nem teszünk kakaóport. A tésztákat külön-külön kivajazott, kilisztezett, tapadásmentes kapcsos tortaformába öntjük, majd előmelegített sütőben, 180 °C-on tűpróbáig sütjük. Amíg a tészta hűl, a krémhez állandó kevergetés mellett a tejben a pudingport és a zselatint felfőzzük, majd hozzákeverjük a porcukorral habosra felvert margarint, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt krémet kétfelé osztjuk, és egyenletesen elkenjük mind a két tortalapon. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen, majd a tortaformát lecsatoljuk róla, és egymásra helyezzük úgy, hogy a kakaós piskóta alul legyen. A cukrot karamellizáljuk, felöntjük tejjel, és hozzáadjuk a tojással simára elkevert lisztet. Ha elolvad a karamell és kezd sűrűsödni, meglocsoljuk vele a torta tetejét, az oldalát pedig meghintjük kakaóporral. Szervírozásig hűtőszekrénybe tesszük.