Receptek - listázva

1000 Ft-os menu

 

 

Jó hír, megújult a Fásy-konyha a szombaton megjelenő Vasárnapi Blikkben. Mostantól már nem csak a kalóriákat számoljuk a különböző fogások mellett, hanem azt is, hogy egy teljes menüt tekintve egy főre 1000 forintból hozzuk ki az ebédet. A Vasárnapi Blikk népszerű séfje így hétről hétre bebizonyítja: olcsón is lehet finomat főzni.

 

Fásy Ádám receptjei a Blikk oldalán

 

 

 

 

 

 

 

Fásy konyha - levesek

Burgonyakrémleves pirított mandulával

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

 

Hozzávalók:
(4 személyre) (280 kcal/fő)

  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db bazsalikomlevél
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • só, bors


Elkészítési mód:
A vöröshagymát kockákra, a héjától megtisztított burgonyát karikákra, a bazsalikomlevelet finomra vágjuk. Vajon megdinszteljük a finomra vágott vöröshagymát, majd belerakjuk a burgonyát, a bazsalikomlevelet. Felöntjük 8 dl vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, majd puhára főzzük. Botmixerrel krémesítjük, beleöntjük a tojássárgájával simára kevert tejszínt és még egyszer felforraljuk. Találásnál vajon pirított, szeletelt mandulával megszórjuk.
 

Burgonya 0,4 kg 279 Ft/kg 112 Ft
Vöröshagyma 0,15 kg 349 Ft/kg 52 Ft
Tejszín 0,1 l 538 Ft/l 54 Ft
Bazsalikom 0,5 cs. 349 Ft/cs 175 Ft
Vaj 0,02 kg 1200 Ft/kg 24 Ft
Tojás 1 db 35 Ft/db 35 Ft
Szeletelt mandula 0,05 kg 5590 Ft/kg 280 Ft
       
      732 Ft: 4 = 185 Ft/fő

 

Ez a honlap sütiket használ. A sütik elfogadásával kényelmesebbé teheti a böngészést. A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. Bővebben